Sunday, 7 August 2011

3 ujian dunia lam satu hari

Semalam aku dari prgi ke shah alam utk ambil mtor ksyangan aku, hik3.. mtor la makwe no 2 aku slpas bola...( sajer2 out topik jap)... ap y ak nak ckap kat cnie bkan sal awek aku y fers or no 2, tp nak bgtaw y aku semlam telah di uji dgn 3 ujian sekali gus..
Sepnjang perjlanan dari shah alam ke bangi, aku dpt rsakan ssuatu y xbes, nak msuk plaza tol salak selatan kot, aku mcm biasa ah, bdak baik kan, msuk a ikot lrong mtor, sekali hampeh, ad polis pulak.. tp xper, wat pe nak tkut, aku ad klngkpan lgkap.. hehe
Xsempat ag pkcik tu suh aku brenti, aku dah break dah mtor ak, (baik x aku?,, hehe) y interview aku tu ad a sorag brader, (kira muda ag a kot) , mcm biasa, belum ag dmintak, aku dah bagi ic, lesen memandu n road tax...  rupa2 nya bkan tu je y dia nak, haish, ap ag ea...
Dia pun tnya aku...
Brader Polis   :           adik pernah makan kuda?
Aku                 :           uish, tgh puasa nie mne leh mkan cik, sahur td sy mkan dging lmbu jek,
Brader Polis   :           ok bagus2, adik ada amik ubat pape x?
Aku                 :           hemm, saya xde sakit pape ase nya, xder2..
Brader polis   :           adik ada makan wrwwe, sdvdfg, vsdgeh, sdgergh, fwegweg, dgweg
Aku                 :           uish mende tuh, cpenah nak dgr lah, pelik2.. xde sy xmkan, puasa lah.
Brader polis   :          yer ke ko neh, ad mkan ICE?
Aku                 :          sahur td sy minum milo panas, xdek nya air batu..
Brader polis   :           budak nie... meh aku nak test URIN, boleh?
Aku                 :           NO HAL LAH (kebetulan memg nak buang air, hik3)
Brader polis   :           ha pergi lah ko, nah lesen...
Aku                 :           fuuu lepaaaas

Aku pun meneruskan pejalanan ker destinasi aku, kemana? Aku nak g UPM a jap, nak singgah amik awek aku no 3, hahah, rmai tul awek aku nie, nak masuk jek UPM tu, hemmmmmmmm... kena ag ngan ngan brader keselamatan tuh,
Dia pun tanya aku...
Abg guard      :           nak g mane nie dik?
Aku                 :           nak balik kolej jap, nak amik barang
Abg Guard     :           adk ni student ker?
Aku                 :           yer lah, nmpak tua ker, hik3
Abg guard      :           mane sticker kat mtor nie?
Aku                 :           adoi... sory2, sy tkar cover set ritu, xde a sticker nya. Matrik kad pun xbwk
Abg guard      :           yer ke neh, ok g lah
Aku                 :           fuuuuuu lepas ag..

Lepas aku masuk je stor kat blok aku tu, alang kah sedih nya aku sebab awek ak da dikebas org, kurg ajau betoi, sape la y ringan tulg nie ha, xper2, naseb bek pose, mlas aku nak mrah2..(kalu nak mrh pun, nak mrah kat sape jgak a an, mne de org hampeh tul)...
Lepas kecewa nya hati nie, ak pun g la SS jap, nak g cari airbair mtor aku, ade x lawa siket kat mtor aku neh, n msa lam pjalanan tu, aku ase cam lain jer hati neh...
Msa smpai kat stu trafic light tu, aku ase nak lggar jek, tp relax2, tb2 ad mmat india nak lggar lampu gak, skali ngan ttba, dia brek n undur balik, pehal mmat neh, nak lggar pegi je lah, nak undur2 plak... hemmm sampai jer lmpu tu btkar wjah ke hijau, aku pun mmcut ah utk msuk smpang, (pcut a sgt) ttb aku nmpak satu benda putih y sgt besaw kat lam side miror aku... rup2nya, sepupu(polis trafik yang naik mtor kuda putih),  nasib baik la aku x lggar lmpu td, kalu x , knpem kena kjar ngan moto GP tuh... lepas ag ujian kat aku, lega2...
Huhuhuhuh, aku pun pelik, pehal lak mcm2 ujian ad rini neh, aku wat xtaw je lah, bwak mtor n bwak, trus smpai Bangi... n ssmpai je aku kat stu, ap ag, tdoooooooor.. nyte sume.. (msa tu bru kul 1 petg).
Wassalam.

8 comments:

Nyamuk Terbang said...

msti abg polis tue ingt kau nie ambik dadah

asyraf ab rahman said...

tu a pasai, muka main suci ag neh, haha

atien said...

HAHAHA..
dugaan2..
selalu gk law sekali terjadi menda yg x sepatutnya...habis satu hari tu jadik x keruan...

asyraf ab rahman said...

jgn satu minggu sudey, hehe

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

ooo, student upm ke.. ok.
ujian tarbiah. sabar, insyaAllah. =)

selamat berpuasa. =)

asyraf ab rahman said...

student upm jgak ke?
haha, ni baru ujian dunia kan...

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

ha'ah.. jumpa this blog masa carik blog kawan kat upm.. taip la upm-bola-ujian-keselamatan.. pastu jumpa ni.. haha~

asyraf ab rahman said...

haha, cmtu pun boleh trjumpa yer, xper2, alang2 jmpa, snggah la kejap yer, hehe, da jmpa lum kwn anda tu?