Saturday, 6 August 2011

Memang abang aku bayar bil Asrul untuk tengok iklan pun…


Salam semua, aku saje je lah nak luah bnda y luar dari puasa ni siket, hehe…
Dgn nada y agak tidak puas hati, (sikit2 je la) aku tengok lar cerita kat slah stu chanel kat Asrul nie, tp hampeh jek, kjap2 iklan, kjap2 iklan, ai sabaw2..

Stelah diselidiki, ada hmpir 4 ke 5 iklan y xspatut nya di iklan kan, (I mean bkan iklan nak promote crita2 kat Asrul) apeda, siap full pnya iklan ag, ak try a tgok balik chanel kat decoder tu, aik, ni bkn nya crita TV Triga neh (y memg dah trkenal ngan iklan y sgt bnyak) tp ni channel khas y dah dibayar oleh abg aku..

Disebabkan permintaan pihak mereka untuk menaikkan caj bulanan ditolak, mereka telah cari jalan lain utk rembat keuntungan… pndai tul org meniaga nie yer, memg sgt bijak, (tu bru org meniaga, kalu org meniaga y berpolitik, lagi laaaaa) 
Bukan tu jer cara mreka nak untug, siap ada berpakej2 ag.. kalu korg minat cerita Zimbabwe, pasnie da kena beli canel lain lak taw, sma gak kalu korg nak crita Albania, pun kena beli chanel lain plak, fuish memg meroyan a kalu korg x beli, xleh tgok bntang pujaan mcam Abim Wong, Sheraf Kinslair, Mashranda n sape2 ntah lagi…

Sal pakej tu ak xkisah sgt, sbb x kena ngan mnat aku ag, sekali kalu korg wat pakej jgak utk Piala Malaysia kena beli chanel lain ker, memg siap a korg… (hemm, aku pun buleh wat pe jek kan, kena langgan a jwb nya)… hampeh tul bila da xde kuasa kat atas dunia neh..

Aku bkn apa, ak memg x ase pape ag skg sbb bkan ak y byar, abg aku.. nnti kalu ak kena byar bil2 tu sume cne, konpem aku terasa beban nya… ok lah, nak smbug tgok iklan kat tv neh, haha.. 
Wassalam

p/s : Asrul = abg aku y byar bil tu la… bagus tul dia, dia support umah abah aku, umah mertua dia, umah dia, n umah sape ag ntah… bagus2… nnti tlog support utk umah aku plak yer, hehehe

8 comments:

ira-yoshida said...

hahaha...

apa boleh buat kan..

asyraf ab rahman said...

kita hnya boleh tonton jer la kat tonton tu, konpem xdek iklan

Aiman Hj Amin said...

Hahah.. agak la.. masa order channel boxpejabat dulu pun ada cerita melayu yg baru, cerita indonesia, cerita dr asia la sng cter.. skg ni, lps da ade pakej indon ngn asrul pertama, cerita2 melayu baru ngn indonesia dah xde.. memang menggugat jiwa peminat filem melayu ngn indon cm ak nih.. hahahah.. (^__^)v

asyraf ab rahman said...

haha, nasib baik la aku ni bukan jenis y suka masuk pejabat2 neh, kalu nak tgok, aku pergi wayang terus, hehe,

atien said...

pas satu2 dia nk buat channel baru an.
saje nk nyusahkan org lggan manyak2..

asyraf ab rahman said...

sape suh langgan, beli piring je, ehee

Aiman Hj Amin said...

hahah.. kenapa ak br prsn yg Asrul tu abg ko? ke ko br buat.. ak ingt asrul tu nama cover utk astro.. hahahhah.. LOL

asyraf ab rahman said...

haha, apeda, ak dah lma da wat PS kt bwah tu, kra nama tu mrgkap utk 2 mkhluk ah, hehe